En aquesta ruta descobrim els pedrons al voltant del nucli de Segueró. Els pedrons són columnes o monuments que commemoren un fet o també fites en un camí que indica la separació de dos termes municipals. En aquesta ruta trobareu un de cada tipologia.
Dies de durada: Un dia
Temps: -
Alçada mínima: 221 m
Modalitat: En cotxe
Dificultat: Mitjana
Desnivell acumulat de pujada: 1.797 m
Comarca: Garrotxa / Alt Empordà
Distància en Km: 57,36 km
Desnivell acumulat de baixada: 1.783 m
Municipis: -
Alçada màxima: -
Durada estimada: -
Iniciem la ruta a Segueró, podeu aparcar al pàrquing i aneu cap a l’església de Santa Maria. Trobem l’indicador d’Itinerànnia G800 Segueró i seguirem cap a la font de Can Campmol. Seguint les marques grogues, passem per davant la porta i voregem l’església i al final anem a l’esquerra. Anirem pel mig del bosc, trobem la font de Can Campmol i al cap de pocs metres arribem a l’encreuament B14 on trobem el pedró de Sant Macies.
En la tradició cristiana, a la petita taula de pedra o el pilar que sostè la creu dels pedrons, era on els sacerdots anaven a beneir el terme amb la veracreu per la festa de la Santa Creu de Maig i la de Setembre, després de la missa matinal, per demanar la protecció celestial sobre les collites.
Continuem en direcció al següent pedró, deixarem la carretera asfaltada i seguirem per una pista en direcció al sud-est, aquest tram també coincideix amb el GR, fins trobar una cruïlla de pistes. Arribem a l’encreuament B15 Camí de Collsacreu. En aquest encreuament anirem a la dreta, deixant el GR, en direcció al pedró. Anem seguint les marques grogues fins que trobem el pedró de Collsacreu. També és conegut com la Creu de Maià o de les Bruixes.
Continuem la ruta dirigint-nos cap a la palanca i a la zona de la Guixera, encreuament B16 enllacem amb el camí que ve de Maià de Montcal per Santa Llúcia, seguirem en direcció a Segueró on arribarem en uns 40 min, on acabem aquesta ruta circular.